Βιογραφικό

Ο Νίκος Κοκολάκης (1981 GR) σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Μουσική Σύνθεση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του York. Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό τίτλο Σύνθεσης από το Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης με τους Peter Adriaansz, Yannis Kyriakides και Raviv Ganchrow με την πτυχιακή εργασία “Spatial awareness in instrumental music: Transformation of attention in a situation, becoming musical structure”.


Eίναι ένας από τους ιδρυτές και κύριους συνθέτες του Catchpenny Ensemble, το οποίο ιδρύθηκε το 2015 και συνδυάζει ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα, μαζί με video-art, κινηματογράφο και οπτικοακουστικά στοιχεία, και παρουσιάζει συναυλίες σε σημαντικούς χώρους νέας μουσικής της Ολλανδίας όπως Gaudeamus Festival, Dag in de Branding Festival, Orgelpark Amsterdam, Holland Festival κτλ. Από το 2017 συνεργάζεται με τη Yael Levy και το ντουέτο τους έχει παρουσιάσει έργα σε διάφορα festivals, concert series και residencies όπως Manifesta collateral events, Post Paradise Series, Interfaces κτλ.


Η μουσική του έχει παιχτεί σε σημαντικούς χώρους και φεστιβάλ στην Ευρώπη και στο εξωτερικό από διάφορα σύνολα ή σόλο μουσικούς. Το 2016 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Composition Concours στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού κρουστών TROMP για το κομμάτι Stream for Marimba, και το 2015 το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Carillon στο Zwolle για το Squarcle for Carillon. Το 2018 το κομμάτι του Bagatelles for Carillon επιλέχθηκε να παιχτεί στο Carillon του Doesburg για την 100ή επέτειο της Dutch Carillon Society.


Έχει ασχοληθεί ενεργά με την εκπαίδευση σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε προσφυγικές δομές μέσω της Stichting de Vrolijkheid από το 2016 μέχρι το 2021.


Από το Δεκέμβριο του 2021 ζει μόνιμα στην Κρήτη, όπου παρουσίασε μαζί με τη Yael Levy το έργο τους Relocations: polyphony and identity για μπαρόκ βιολί, τσέμπαλο, μεικτή χορωδία, ηλεκτρονικά και βίντεος στη Συναγωγή Έτζ Χαγίμ στα Χανιά στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ανοιχτά Πανιά 2022. Η μουσική του βρίσκεται στον εκδοτικό οίκο Donemus.